Malí umělci

Vyprodáno

Malí umělci - Čtvrtky od 15:15 do 16:00 v Komunitním centru Uzlík, Plachého 48, Plzeň

7 lekcí - pokud budete s kurzem spokojeni, naváže dalších 7 lekcí

Co od kroužku můžete čekat?

Kroužek je pro děti, které rády malují a tvoří. Bude zaměřen na radost z tvorby, nikoli na výsledek. Děti se seznámí s výtvarnými technikami (tempery, tuš, akvarel, tužka, frotáž, atd.) hravou formou. Lekce bude koncipovaná tak, aby nebylo pro děti náročné se dlouze soustředit na jednu aktivitu. Výtvarné činnosti budou provázány cviky na jemnou ale i hrubou motoriku.

Budeme se držet tématu ročního období a vše bude probíhat formou hry.

Rodič bude sloužit jako pravá ruka dítěte, počítejte s tím, že budete možná špinaví a děti budou špinavé určitě. Proto nechte sváteční oblečení doma. Pokud děti budou časem zvládat činnosti bez rodiče, je možné dát si kávu ve vedlejší místnosti a odpočinout si.

Kroužek je pro maximálně 6 dětí, aby bylo dosaženo individuálního přístupu.

Veškerý výtvarný materiál je v ceně kurzu. Cena je zvýhodněná díky podpoře Města Plzeň.

A kdo děti bude provázet?

Lektorky Lenka Trunečková a Kristína Račáková (Budou se střídat po týdnu)

Lenka má maturitu z výtvarné výchovy. Dále vystudovala sociální pedagogiku a psychologii. 8 let pracovala v neziskové organizaci, první jako koordinátorka tvořivých dílen pro děti z ústavní péče. Potom jako metodik terapeutické školky pro děti z pěstounské péče a zároveň jako lektor výtvarných a tvořivých činností. S provázením dětí má tedy dlouholetou praxi. Momentálně je maminkou tří dětí Toníka (4), Stelly (1) a Kubíka (1) a těší se, až se k tvoření díky kroužku opět trošku vrátí.

Kristína je maminka Emičky (3,5 roku) a Elinky (1,5 roku). V poslední době se začala opět vracet ke tvoření všeho druhu. Moc jí to baví a ráda zkouší nové věci. Nejčastěji vyřezává samolepky z vlastních motivů k dozdobení nebo hraní pro starší dceru. Jako nový koníček si našla krasopísmo.

Pro koho jsou malí umělci určeni?

Pro děti, které baví malovat

Pro děti, které rozumí jednoduchým pokynům

Pro děti, které dokáží 5 minut sedět a tvořit :)

Projekt je podpořen Magistrátem města Plzně

Při nákupu zvolte osobní odběr. Vstupenky nevydáváme, na místě bude jmenný seznam.