Historie:

Myšlenka o založení spolku se zrodila v hlavách čtyř maminek. Poznaly jsme se na nosících srazech, které jedna z nás začala pořádat. Na srazech nás kromě radosti z nošení a setkávání baví především rozmanitost. Ač je každá žena úplně jiná, umíme se vzájemně tolerovat.

Hodnoty:

sdílení, podpora, pomoc, zábava, tolerance

Cíle:

Našim cílem je pořádání podpůrných setkání, vzdělávacích kurzů a akcí pro těhotné ženy, maminky na mateřské dovolené a rodiče s dětmi. Pořádání nebo spoluúčast na akcích pro rodiny a dětmi ale také širší komunitu. Dále pomoc potřebným pomocí sbírek a dobročinných akcí.

Poslání:

Naší hlavní činností je pořádání srazů, workshopů a dalších aktivit pro maminky, které nemají možnost hlídání, a přesto by rády trávily čas ve společnosti. Na našich akcích můžou maminky naplnit potřebu sdílení a kontaktu i v přítomnosti svých dětí. Společně si užíváme zábavu a pomáháme novým maminkám v případě, že pomoc potřebují, ale především je podporujeme v jejich rodičovských kompetencích a intuici. A nesmíme zapomenout také na tatínky, kteří se našich akcí také účastní a jsou velmi vítáni.

Na našich akcích potkáte rodiče a maminky co:

(ne)nosí své dítě v šátku nebo nosítku

(ne)kojily dlouho

(ne)vozí své dítě v kočárku

(ne)používají látkové pleny

(ne)rodily doma

(ne)jí maso/živočišné produkty

(ne)pracují

(ne)očkují

(ne)cestují

A i přes tyto rozdílné přístupy k rodičovství se máme rádi a respektujeme se navzájem.