Cestovatelský deníček – Sankt Englmar - Freizeitpark a WaldWipfelWeg

Cestování s dětmi není tabu a proto jsme se rozhodli pravidelně psát o výletech, které absolvujeme. Ať už těch po okolí, nebo těch opravdu dobrodružných. Třeba Vám naše typy pomůžou s programem na víkend a nebo dodají odvahu na delší cestu.

Náročnost - zvládnou to těhotné ženy i děti všeho věku (otestováno)
Kočárek/nosítko - výlet se dá zvládnout s obojím
Finance - volnočasový park je zdarma, stezka korunami stromů je zpoplatněna (dospělá osoba zaplatí 7,50 euro, děti od 3-17 let 5 euro, rodinné vstupné 20 euro, studenti a senioři nad 65 let - 7 euro), Dům naruby (2 eura/ osobu)

Během víkendu jsme navštívili St. Englmar. Jedná se o městečko nedaleko za hranicemi . Z Plzně cesta trvá necelé 2 hodinky. Pokud ale budete vyrážet z Domažlic jako my, do hodiny jste na místě. Před příjezdem do městečka uvidíte po levé straně bobové dráhy. Jedná se o Rodel Paradies. Jsou zde 3 bobové dráhy s různou délkou a obtížností. Jedna z drah - Sommer Rodelbahn je nejdelší letní bobová dráha v Bavorském lese, má 1000 m. Viděli jsem jet na těchto drahách i rodiče s dětmi okolo 2 let, ale neměli jsme dostatek odvahy na vyzkoušení.

Jakmile se dostatečně vyřádí děti i dospělí (v našem případě to zabralo 2 hodinky), můžete se přesunout přes město do WaldWipfelWeg. Jedná se o jedenu z nejhezčích Stezek korunami stromů, které jsme doposud viděli. Již při příchodu Vás upoutá "Dům na střeše". Ano, opravdu je postaven na střeše. Nachází se v pravé části areálu. Vstup do něj je zpoplatněn 2 eury. Doporučuji si ho prohlédnout. Málokdy se můžete projít po stropu, navíc získáte i možnost pořízení krásných fotografií. Zde se ovšem s kočárkem nedostanete. Můžete ho zanechat před vstupem a při východu si ho opět vyzvednout.

Samotná stezka korunami stromů je vysoká až 30 metrů a je z ní opravdu krásný výhled do okolí. Stezku lemují popisky stromů, fotky či vycpané ptactvo - některé je i se zvukovým doprovodem.
Na stezku plynule navazuje přírodní park. Zde se můžete díky naučné stezce dozvědět o různých zvířatech, které žijí v lese apod. Nás nejvíce zaujala část informující o době rozkladu lidského odpadu, které běžně produkujeme.
V další části areálu se nachází optické klamy. Zkuste si vyzkoušet vzít dioptrické brýle a trefit se míčkem do koše a teď to zkuste bez brýlí. Jak dlouho vám bude trvat se trefit? Může být pohybující se objekt vlastně jen dílem naší fantazie? Můžete být ještě větší než ve jste skutečnosti (nebo menší)?

Při průchodu mezi optickými klamy se také můžete pokochat lamamy, které mají výběh umístěn po pravé straně před restaurací. Druhá část stáda je také umístěna u dětského dřevěného hracího centra za pískovištěm. Dřevěné prolézačky jsou ideálně umístěny u občerstvení. Zde naleznete podobnou nabídku jídel jako u bobových drah.
Musím přiznat, že se mi tento náš výlet opravdu líbil. Úspěch měl i u syna i muže. Až se sem vypravíme příště, nesmíme vynechat bobovou dráhu!

Odkazy na navštívená místa:

Víc fotek z výletu si můžete prohlédnout tady...