Mgr. Jana Skurková

Jana je maminkou dvou malých kluků, certifikovaná instruktorka jógy a průvodkyně žen, těhotných a šestinedělek. A jaká je její role v Uzlíku se dočtete v rozhovoru:

Proč jsi se přidala do Uzlíku?

Líbí se mi zaměření Uzlíku nejen na aktivity pro děti, ale i pro maminky a rodinu jako takovou. Podle mě je naprosto zásadní, aby se každá žena cítila ve svém mateřství dobře, nezapomínala na sebe a dosycovala své potřeby. Uzlík nabízí podporující prostředí a prostor pro sdílení, kde jste na jedné vlně s ostatními. Kdo chce, může zde najít cenné informace od odborníků z mnoha oblastí, neustále pracovat na svém rozvoji, ale i jen tak si odpočinout při volnočasových aktivitách. Je to opravdu pestré a díky za to!

Co jsi dělala před mateřskou?

Pracovala jsem jako tajemnice katedry, finanční manažerka a expertka na komunikaci pro Západočeskou univerzitu v Plzni. Většinu času jsem měla více pracovních úvazků najednou.

Co v Uzlíku děláš?

Vedu kurzy jógy pro unavené rodiče a těhotenskou a poporodní jógu. Realizuji své kurzy přípravy k vědomému porodu a chystám se na další aktivity.

Co tě nejvíc nabíjí?

Příroda, praktikování jógy, ženská témata, podpora těhotných a šestinedělek, laktační poradenství, rebozo masáže, rituály, tanec. Když vidím tu krásnou odezvu od žen, se kterými pracuji. Tam se mi má energie vrací.

Co naopak vybíjí?

"Práce pro práci", když v něčem nevidím smysl, když mě někdo do něčeho nutí.

Co Uzlíku přeješ do dalších let?

Aby byl pevně utažený a nerozvazoval se. Další spokojené klientky, spolupracovníky a potěšení z práce, která pomáhá, vytváří vazby a dělá lidem radost.