Bc. Aneta Ptáčníková Baarová

Aneta je maminka dvou dětí, má vystudovanou ekonomii a je vázací expertka. A jaká je její role v Uzlíku se dočtete v rozhovoru:

Vzpomínáš, jak Uzlík vznikal?

Ty jo... To už je let... Pokud vezmu vznik spolku jako takového. Myslím, že s tím přišla Lenka a my s tím souhlasily. I když jsem si nikdy nepředstavovala ani ve snu, kam by se až Uzlík mohl dostat -kolik rodin oslovil a kolika lidem mohl pomoci. Na úplném začátku jsme byly jen parta maminek, které nechtěly být doma samy, chtěly jsme se setkávat a povídat si.

Co jsi dělala před tím, než vznikl?

Studovala jsem, poté jsem otěhotněla a pár měsíců po porodu už jsem inicializovala první setkání plzeňských maminek. Také jsem nějakou dobu fungovala jako finanční poradce.

Co v Uzlíku děláš?

Jsem nosící poradkyně, mám na starost šátkovou půjčovnu a komunikuji s partnery vyrábějící nosítka a šátky. Mám na starost komunikaci s úřady ohledně technických záležitostí centra. Starám se o expedici věcí z eshopu. Podílím se na tvorbě harmonogramu. Můžete mě potkat na workshopech pro rodiče s dětmi - nosící a kreativní (např. výrobu kojících korálů, svíček, atd..).. A taky na stánku Uzlíku na festivalech, které Uzlík přímo neorganizuje ale je jich součástí.

Co tě nejvíc nabíjí?

Když jsou akce úspěšné. Když dostaneme reference na to, co děláme. Když se rodičům a dětem u nás a s námi líbí. A hlavně, když se můžeme vzájemně potkávat.

Co naopak vybíjí?

Když máme zavřeno. Když něco naplánujeme a připravíme a chvilku před spuštěním nám to zakážou. Když si již netroufám odhadnout, jak dlouho budeme ještě žít v sociální izolaci. .

Je něco, co ti v době Covid-19 bylo líto nebo tě naopak potěšilo?

Mrzí mne, že se nemůžeme setkávat. Sociální kontakt je pro lidi důležitý. A co mne překvapilo? Podpora, která se k nám od lidí dostává. Ať již v psané formě, nebo že si nakoupí v našem eshopu.

Co Uzlíku přeješ do dalších let?

Spoustu spokojených rodičů a dětí, ideálně s úsměvem ve tváři. Hodně povedených akcí. A nikdy neutuchající nadšení členů pro "práci" ve spolku.